Byskolor

Ja. Jag läste lite i öp nyss och blev lite fundersam. Det ryktas ju om att de ska lägga ner några byskolor i berg (kommunen jag är uppväxt i) och jag blir bara mer och mer förbannad.
Förr i tiden tyckte jag att det var en bra ideé. Varför jag tyckte så, jo därför att jag hade gått i Klövsjös skola ca 7 år, viket är den längsta tiden jag gått i en skola. Den skolan hade sina fina stunder (i lågstadiet mestadels) men sen kom de där två stockholms fucktardsen (inget illa om att de var stockholmare.. Men de var sjuk i huvudet). De två var de mest inkompetenta rövslicksbajssnopps lärararna jag någonsin träffat på i hela mitt liv! 


Det var ett par, en man som undervisade för oss när vi gick i 3-4 sen hans underbara fru när vi gick i 5-6. Han var våldsam. Han drog, skrek, fick utbrott på oss elever, men hans fru tog priset. Vilken sjuk människa det var. En psykopat. Hon mobbade min bror, frös ut vissa vuxna och elever, alltså näe, de paret tillsammans blev en mardröms komplott alltså! Och inte nog med det, de sa t.o.m till oss elever att de hade jobbat på 20 olika skolor, öh...Okej? Hur många skolor har ni blivit sparkad ifrån?

Vad jag ville komma med det här är att den enda nackdelen med att ha byskolor är att det är isolerat, större risk att få in sjuka människor i verksamheten, mao- skolans kvalité försämras otroligt mycket. 

Nu när jag ser mig själv i framtiden bo hemma i Klövsjö och ha barn där, kan jag förstå varför alla är emot att stänga ner byskolorna. Varför ska bergskommun  vara så kåt i att centralisera allting, det försämrar ju bara mer?! Nu tror de att undervisningens kvalité skulle förbättras om man klumpade ihop alla barn från skolan, rätan, klövsjö, ljungdalen osv osv till svenstavik! MEN NEJ! För det första var lärarna i svenstavik inte så bra (en del var bra) sedan skulle kommunen ändå inte tjäna in pengar på att klumpa ihop alla ungdomar till en och samma skola. Lokaler står tomma, är ändå tvungen att betala, större klasser, elever får mindre hjälp och stöttning, det leder till en undervisning som är icke kvalitativ, försämrar ungdomars psykiska välmående, ungdomar och barn måste pendla många mil varje dag, stress i familjen osv osv osv. 

Jag tänker inte peka ut något parti, det är allt ifrån centerpartister till sossar och moderater, alla är dum som tagit upp förslaget. Det finns så mycket mer jag kan argumentera för, till att INTE lägga ner byskolorna , men jag orkar inte. Jag kan bara säga; Skulle det satsas mer på utbildning i byskolorna skulle de vara fläckfria och ha en mycket god kvalité på undervisningen. 

Jag ska plugga vidare och rädda Klövsjö! Haha, jag kan föda massor av barn så att det blir lite folk i byn, sedan ska jag som nyutbildad ge lite nytändning i undervisningen. Det skulle vara någonting alltså. Jävla bergsskitkommun. Man kanske ska dra till Härjedalen istället. 

Nåväl, den här tjejen har sovit i 5 timmar så hon ska sova- omedelbums!
#1 - - Zenitha Nordqvist:

Tycker att byskolor behövs för just dem som annars måste resa långt för att komma till skolan och då kommer ju fler säkerligen flytta. Så dumt att försöka spara in på utbildning!

Svar: ja, menar det! Faktiskt, det är något som inte borde sparas på!
Ingrid Svensson