Halsbränna

Varför har jag börjat fått halsbränna på kvällarna? Kanske äter för stark mat. Hmm..

Andreas skypar med några töntar och jag hör allt var de säger. Jobbiga killar.... Inga hörlurar eller mic har Andreas, så jag får stå ut med deras pladder.

Idag har jag donat och stökat runt! Var först på en promenad med Zenitha. Vi gick och handlade lite överallt i Härnösand, köpte bland annat en häftpistol för ett bra pris OCH den var riktigt bra! 

När jag kom hem fick jag middagen serverad. Kom precis hem halv fem och maten var klar, precis halv fem! Vad duktig jag är på att tajma tiden, ibland. 

Sen fortsatte jag med mitt projekt att klä om stolarna. Den här gången gick det lyckat (till skillnad från att använda en häftklamm). Efter det var jag tvungen att sortera i mina skåp. Nu är det fint och allting är sorterat efter användningsområde. Snickargrejer, bakgrejer, målargrejer, teknikgrejer etc. Så härligt! 

Efter det så rensade jag alla mina papper. Förstår egentligen inte vitsen med att spara räkningar som jag haft sen 2010. Så jag slängde ALLA gamla räkningar, förutom årets. Så underbart med ordning och reda!

Efter det tvättade jag kläder för hand. Sen pluggade jag lite grann. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra..

Imorgon ska jag lämna tillbaka böcker, diska och sedan umgås med Andreas. Han åker iväg en sväng, så jag vill ha fredagen med honom. Men på lördag blir det plugg och bakning som gäller!

Vi håller på med en kurs som heter Utbildningsvetenskaplig kärna II. I den kursen får vi bl.a läsa om specialpedagogik och inkludering. Ämnet mobbning har dykt upp också.

Det får mig att tänka på min skolgång. Jag var aldrig mobbad. Däremot blev jag utfryst en hel del gånger. Ena sekunden ville min "bästis" leka med mig, sen när en äldre kompis kom så fanns man inte. Kommer ihåg ett tillfällte så väl, vi var tre tjejer. Jag  var yngst. Klockan var strax innan tolv. Vi leker och stojjar, sen säger ena kompisen (som jag var hos)
-Ingrid, du skulle hem två va?
-jaa...
-Amen, klockan är faktiskt 14 nu.
-Nää, den är tolv (hennes namn)
- Nää, den är två.
*springer iväg till hennes mamma och frågar, -visst är klockan inte TVÅ utan TOLV?
Ja, den var ju tolv. 

Men flera gånger ville de att jag skulle gå hem. Och när vi lekte med leksaker och kläder till dem fick jag alltid, alltid välja sist. Då var det barbiedockan som var lemlästat och stygga kläder.  Bokstavligt talat. Men ja, jag var tydligen jobbig när andra äldre tjejer var i närheten. Var inte de där, då passade det att umgås med mig. 

Inte för att jag sitter och grinar över sånt här, men jag tror att de flesta människor har någon gång blivit exkluderad. Det är väldigt vanligt. 

Då tänker jag på mobbning. Vilket är fruktansvärt. Och.. När vi var yngre så fanns inte internet lika tillgängligt som det gör idag, så när vi var barn, skedde mobbningen oftast i skolmiljön (bussar räknas in i det med). Men idag finns internet. Internetet är bra, men det uttnyttjas på fel sätt.

Mobbning sker hela tiden över internet och det är inte bara barn som mobbar varandra. Även vuxna gör det över internet. Det värsta är med internet, att det är ett PERFEKT medium för mobbarna, till att förvränga, ljuga och manipulera saker som faktiskt har hänt. Att sprida rykten, prata skit om andra- Ja, det är som en dröm för mobbarna. 

Det sjuka är att jag tror att vuxna tillägnar sin tid mer åt sådant, än vad barn gör. 
Oh well. Jag kommer inte ha lika mycket tid att uggla vid datorn när jag har heltidsjobb. Då jobbar jag, har liksom inte tid till att spela massa facebookspel, blogga eller dylikt. Nu har jag förvisso slutat med skitspelen, men ni förstår.. Man mår inte bra av att inte ha något att göra.

Näe fy. Den här kursen vi läser nu väcker en del känslor, vilket är bra! Då vet jag att jag kommer ta till mig och lära mig någonting. 

Sovgott! (:

Ful tråkig äcklig stol.

Lite roligare och sötare stol.


#1 - - Zenitha Nordqvist:

Vad bra det blev med ny klädsel på stolarna! :D

Jadu, denna kurs väcker en hel del känslor. Men det är väldigt lärorikt.

Svar: Tack du :DJaa, verkligen!
Ingrid Svensson