>Tandis

Nu blev det ett konstigt tecken vid titeln MEN jag orkar inte bry mig.
En kort summering av veckan; 2 seminarium, lite föreläsningar, sims 3, mat och tandläkare. 

Jag blev sur på tandläkaren idag. Riktigt sur. Väldigt sur faktiskt. 
När jag var "liten" eller när jag var yngre, fast.. jag var ganska mycket yngre, typ när jag var 10 så var jag hos tandläkaren hyffsat ofta. Jag hade b.la en tand som inte kom ner så den fick opereras bort, fick ha två olika tandställningar som kollades då och då och sen klippte de av tungsträngen. Finns säkert ett finare ord för det, MEN det kan jag icke! Nåväl, senare i livet, när jag var 13 så blev det bara besök hos tandläkaren ungefär vartannat år, kunde gå tre år ibland. Så har det varit tills nu. 


Har aldrig haft hål och det är jag glad över! Hemsk med bedövning.. MEN när jag började med tobak började jag få tandsten. TANDSTEN. Fick tandsten första gången när jag var 16 år. Sen 18, 20 och nu när jag är 22. Vid 20 år fick jag erbjudan att ta en försäkring men eftersom jag var i grupp 1 så jag struntat i det. Känns ovärt när jag inte fått ett enda hål i mitt liv och troligen kommer inte ha så mycket av det besväret i framtiden. 

Hade en undersökning idag som jag vill ha vartannat år och jag berättar lite om min "munhistoria". Berättade om att jag kanske hade lite tandsten eftersom jag fick det när jag började med tobaksskiten. Hon säger då; Nei do khan inte få tendsten av snos, bahara av borsta tenderna daligt. Eh va? Klart jag kan få tandsten av snus!!! Fick tandsten i samband med det! Hade det ALDRIG innan och jag har alltid bortstat tänderna i två min och använt tandtråd, eller plackers rättare sagt. JÄVLA KÄRRING säger jag bara. Hon har fel fel fel fel. Jag vet bäst själv när jag fick tandsten eller så är det bara en väldigt konstig slump.

Iaf så tyckte hon att jag skulle ta en försäkring. Där jag gick förrut, i svensta så var jag i grupp 1 ÄVEN fast jag haft tandsten sen 16 års ålder. NU när jag är i 983342%¤&#"¤%"#¤ Härnösand så tycker tandläkaren att jag helt plötsligt är i grupp 2 för att jag har tandsten. De kanske har ändrat på saker, inte vet jag, men hon rekommenderade en försäkring för att jag hade tandsten. Det sa aldrig min gamla tandläkare, om min tandsten alltså. 

Hon i Härnösand tyckte jag skulle ta en försäkring ifall jag ville ha bort mer tandsten. Ehhh, jag känner inte ens att jag har det, jag har inga besvär av det och sen blödde mitt tandkött när tandisen i Härnösand tog bort det på mig.

Nu kanske jag låter lite dum här, men ibland tvivlar jag på vissa läkares kompetens. Deras proffesionalism. Flera gånger har jag träffat läkare som är helt dum i huvudet, sjuksköterskor, undersköterskor OCH IDAG tandläkare. Jag vill ha proffesionella människor som undersöker mig, inget BLAJ. Jag litar helt enkelt inte på folk. Och tandläkaren jag träffade på idag har inte fått mitt förtoende iallafall.

Nu fick jag det sagt, haha det var min dag det. Irritation på en tandläkare. ALDRIG ATT JAG TAR FÖRSÄKRINGEN! Gör jag en undersökning igen om två år kommer de bara ta bort tandstenen igen. Så det kvittar, jag kommer inte vilja gå dit fler gånger för att ta bort den. Varför? För jag vet inte ens hur tandsten känns.  Tror dessutom att jag kommer vänta lite längre tills nästa gång. Då slipper jag kolla tänderna här i Härnösand. För då har jag äntligen flyttat härifrån och kommit hem igen,.

Annars då? Hade en föreläsning idag men jag var ju hos tandisen. Åt pankisar till middag idag och det var gott. Grannen har parkerat sin bil bakom min, men det är ok., Berättade att jag skulle ut en sväng imöra så.. Nu snart ska vi se på lite film och mysa! Det förtjänar gubben min och jag!