Lundetuvans Ejvind Blokkebaer

Här kommer en liten presentation om min mycket speciella norska lundehund- Eyvind.

Namn: Lundetuvans Ejvind Blokkebaer SE46656/2013
Född: 9/7-13
Höjd: 37 cm
Vikt: 7.3 kg
Syster: Lundetuvans Tova Tytebaer
Mamma: Lundetuvans Ylva Myrstjerneblom
Pappa: Little Pimilly's Balder
Kommer från: Hammerdal
Valptid: Härnösand
Bor nu: Klövsjö
 
 

Han är en pigg och glad kille med stort mod. Som valp var jag noga med att jobba på hans självförtroende och det är jag än idag noga med. 

Han älskar det mesta i livet, katter, mat, oss, tv, musik, leka, busa, vara ute, kika på folk- ja han älskar det mesta i livet, men det finns saker han inte gillar också.

Han älskar att träffa nya människor och hundar, men efter han har kollat läget så nosar han vidare. Han gillar heller inte att åka bil och tycker inte om att vara hos veterinären. Han är ingen fisk i havet/sjön heller, men han kan gärna vada lite för att svalka sig under en varm sommardag. 
 
Han älskar de flesta hundar, men han föredrar tjejer alla gånger om. Han är en riktig tjejjusare. 
 
Han är ingen sprinter, han lunkar på i sin takt på promenaderna när vi är själva. Men är Bira, eller en annan hund med honom på promenaden, då kan han röra sig fortare. I skogen går han lös och på gården likaså. Han är duktig på inkallning, men har han hittat mat får man lura honom med något godare. Oftast hittar han sorkar eller fåglar, men de gräver han ner, oftast. Han kan springa några ärevarv på gården, för att sedan kika läget runt alla hörn. Han måste ju ha koll på läget!

Har det inte hänt mycket under dagen kan han bli lite rastlös. Då om vi inte ger honom uppmärksamhet snor han gärna en hårborste eller något annat som matte äger. Han får ju sån uppmärksamhet då! Han är inte dum den lilla räven.

Dum, nä minsann. Det är inte den här lilla hunden. Han älskar att lära sig tricks. Det är bland det roligaste han vet. Det som var svårast att lära in på honom, var att sitta fint. Men att spela död, rulla runt och krypa- det var baggisar. Han blir väldigt peppad och slår ibland knut på sig själv för att göra alla tricks som han kan. 

Han har ett otroligt charmigt kroppspråk när han vill få uppmärksamhet. På morgonen när vi kliver upp möts vi av en viftande svans och en hund som trampar en med framtassarna på fötterna. På promenaderna kan han helt plötsligt hoppa upp och dutta en på händerna med sin nos; "Hej, här är jag!". Vill han upp i sängen slår han med tassen på madrassen. Vill han ut och göra ifrån sig eller ha mat står han alltid vid dörröppningen, stirrar på en, backar bak mot dörren/köket och springer tillbaka. 

Men han är en väldigt bestämd herre. Ska han gå till ett visst ställe, ja då ska han det. Vill han något- då gör han allt för det. Som liten var han farlig, han kunde hoppa från otroliga höjder om man inte hade koll på honom. Men vill han inte gå till ett ställe, ja då blir det fyrfotabromsen in, något som de flesta lundehundägare vet vad det är. Men med lite övertalning ger han med sig, men då vill han ha en morot för det.

Han är snäll mot barn. Ju yngre, desto snällare. Han läser fort av vilka barn som vill leka med honom, likaså katter och hundar. Han gillar att träffa nya folk, men han vill oftast hälsa, sen räcker det för honom, matte och husse är de han håller mest av. Är vi hos andra människor är han gärna runt där allt händer, men det är alltid husse och matte som han vill sitta bredvid eller följa efter. Vi är ju hans människor.

Leksaker är roliga, men han älskar mest att leka med flaskor, bollar och snören. Hans största favoritlekar är att kampa med människor och att apportera bollar. Det finns inga bättre lekar och leksaker enligt denna herre! På kvällarna får han alltid ett köttigt lammben som är hans favorit och det gnager han på länge, länge tills han somnar. Han utfodras med VOH och det tröttnar han aldrig på. 

Resursförsvar han han knappt något av, han morrar sällan när en annan hund vill ha hans ben. Han lyssnar däremot bra på andra hundars morrande om han går för nära när de tuggar på gotta. Morrar gör han aldrig när jag glömt lägga något i matskålen. Borsta tänderna görs varje kväll och det trivs han med. Klippa klor går bra, men han är inget fan av det. Kan vara för att matte har klippt i hans pulpa några gånger, men det går bra ändå. Det är tur att han litar på matte ändå!

Efter en långis i skogen älskar han att gno sig i skinnsoffor, sängkläder eller på kuddar. Så gör han när han är lite blöt eller på myshumör. När han kommer och gnor sig på en, då har man fått en riktig kärleksförklaring från denna herre. Hans flock- Matte och husse, är hela hans värld.
 
Denna hund har verkligen satt sin tass i hjärtat på matte och husse och vi är så glada som har han i vårat liv.