Träning

Jag har sovit dåligt den senaste veckan. Somnat till South Park runt 00, som går på comedy central och vaknar mellan 8,9. Bra timmar, men känner mig inte utvilad. Har haft ont i höger axel, vänster knä och höger lår de senaste två dagarna också. Förstår inte, den här typen av värken kommer och går och jag förstår inte varför. Vill så gärna gå en rejäl långpromenad med lilleman, men det gör ont i magen och knäet när jag tar i. Andreas har fått gått promenader på kvällarna med lillfisen, så jag har ju tur som har en karl som ställer upp.

Vi har annars tränat in målhand och work,foot och mellan. Inomhus kan Eyvind gå mellan utan godis, men på gräsmattan ute på gården behöver vi godis, annars tappar han tålamodet och börjar lukta på gräset istället. Öva, öva. Tills nästa kurs ska jag ha med riktigt gott godis. Kyckling eller blodpudding. Något kladdigt iaf! 

Är inne på tredje och sista boken inför tentamen också. Tycker jag har hunnit med en del läsande fast jag har legat på sjukhus 3 dagar. Sista boken är lik den 2:a, så jag läser inte supernoga, det är mest repetition. 

På måndag åker jag tåg på morgonen till Härnösand. Kommer missa första föreläsningen, men jag har ju Zenitha som är snäll som ska återberätta till mig. Tur man har kompisar som ställer upp! 


Sen har jag tänkt på träning med Eyvind. Många lundehundägare menar att det är viktigt att man inte "tränar sönder" sin hund, och jag har alltid det i bakhuvudet. För att Eyvind inte ska lessna så kör vi väldigt korta träningssekvenser (max 15 min), annars lägger jag upp träningen på 5-10 min, 2 ggr om dagen. När jag tränade sitt-stanna i somras och VÄNTA, körde jag så och han lessnade inte. Nu har han lärt sig VÄNTA, innan han kliver ut ur bilen, ut ur dörren, när jag kopplar lös honom, om jag vill ha han väntandes i trappan osv. Sitt och stanna lessnade han på att träna ett tag, och då sket jag i det. Men efter ett uppehåll på en månad så kunde han ändå det! Men jag känner att det är viktigt att inte nöta för länge bara. Man märker snabbt när han inte vill längre, och då respekterar jag det. Lundisar är ju lite speciella. De är självständiga och envisa och- SKA ALLTID TJÄNA PÅ DET DE GÖR. De är inga vallhundar eller brukshundar, men jag tycker ändå att min lillefis är tacksam att träna.


Så länge jag gör det roligt för honom, leker upp honom, peppar honom, klappar med händerna, busar och ger godis- då älskar han att träna med mig. Huvudsaken är att JAG också tycker det är kul och att jag inte blir sur om det inte blir perfekt. Ställer jag allt för höga krav, då vill han inte träna mer. Tänk, hundar är så himla känslig för våra energier och vårat kroppspråk. Ibland tror man att de har ett 6:e sinne, men sanningen är att de är så ooootroligt bra på att läsa av oss. 

Hahahaha, måste bara berätta en sak. Här i häggenås bor jag tillsammans med Andreas och hans mamma och hennes sambo och de har en jämthund. Den tiken jagade igår och de fick en älg. Hon fick såklart en skånk att tugga och gnaga på. Idag släppte jag Eyvind på gården för att rasta honom lite, och han går till den där skånken och luktar och luktar. Efter lite luktande trodde jag att han skulle börja gnaga lite, men nää.. Vet ni vad han gör istället? HAN PISSAR PÅ DEN! Hahah.... Sen gick han iväg till skogen och hittade ett fiskfjäll :S Men det älskade han!! Det gnagde han på och käkade upp. Haha, han väljer fisk före skånkar. Min tok!

Nu ska jag se till att läsa lite inför tentan, sen ska jag försöka ge mig ut på en lugn skogspromenad med fisen.

Sorry för suddig bild, men men. Här står han mellan bena på mig utan godis!

Av en slump när jag gjorde varm chocklad. Blev lite varm i hjärtat bara av att se det här faktiskt..