Älskade lundehund

Igår var det jul. Hade en fin jul med min familj. Andreas och jag firar inte jul ihop. Det har vi aldrig gjort, vi har ju egna familjer. Vi har sagt att när vi blir en riktig familj, då ska vi fira jul ihop.

Fick julklapp av Åsa, ett lamagosedjur och en ring. Till Åsa gav jag grejer från jordklok. Men maten var allra bäst! Blev dock lite besviken på min apelsinanka. Den var rätt smaklös men hade iaf saftig konsistens. Såsen var man tvungen att ha på. Annars vräkte jag i mig grynost, apelsingravad lax, varmrökt lax, rökt kalkon, kumminsill, anka, hemmagjort tunnbröd, leverpastej och saffransbröd och mängder av julmust. Åt mest av alla igår! :D

Började blåsa rejält igår kväll och blåser fortfarande rätt mycket idag. Ska bli storm imorgon tydligen.

Annars när jag gick en morgonpromenad med lilleman tänkte jag på hur vackra lundehundar är. Finns ingen hund vackrare än lundehunden. Hade kunnat haft en till men.. Jag har ju lite tävlingsambitioner, så då kände jag att en sheltie var ett säkrare kort. De ligger också nära hjärtat. Men ingen är som en lundehund. Min hane är så hanig och att lukta är så fruktansvärt belönande för honom och jag älskar ju rallylydnad så mycket.. Synd också att lundehundar är så homogena. Önskar det fanns mer variation, men inaveln är ett stort problem anser jag. Det gillar jag med Shetland Sheepdog, då är så varierande i färg och storlek och har ju spetshundar i sina gener. Norrmän kom tiöö Shetlandsöarna och tog med sig små spetshundar (säkert buhund och kanske någon lundehund?) och sen avla man in collie...... Pälslängden stör mig hos shelties men har jag tur får hon inte så jättelång päls. Annars tycker jag att Tuva och Eyvind har rätt lik personlighet som valp. Galna och charmiga. 

Nu ska juldagen fortsätta med vila och mys.