Kyla

Det har varit lite kallt nu. Lite tråkigt att ha valp denna tid.. Särskilt en frusen valp. Kissa och bajsa vill hon inte göra, även fast hon har en stickad tröja och ett täcke över.. Har letar som en galning efter en overall till henne! Hittade en tillslut men den är inte postad ännu. 

Lillemans sele är på lagning då jag mätte lite galet vid halsen. Sen mätte jag hans höjs häromdagen och blev smått chockad! Han är inte ens 38 cm i mankhöjd..  Han är runt 37. Han är inte en så stor lundehane. Väger 7 kilo också. Alla tycker han är så mager nu, men jag tycker han är perfekt! Lundehundar är smäckra hundar. Lillan är också i fint hull. Men hennes bröder har mer päls än henne. Har dock inte hunnit mätt henne än och hon är ju en liten vilde som har svårt att vara still ;). 

Anmält henne till en inoffare i Färsta i februari. Sen ska vi vaccinera vovvarna måndagen som kommer. Tänkte anmäla Eyvind till en rallytävling i februari också. Den är i ridhus och det ska bli intressant att se! Vill så gärna vara den första svenska lundehunden som får en rallytitel. Det är typ mitt sista tävlingsmål med denna herre. Sen i sommar vill jag tävla i viltspår i Norge. Røros ligger bara 18 mil från Klövsjö.. Men.. Då måste vi få till ännu ett VG på en utställning i Sverige. Så jag ska försöka arbeta bort hans rädsla för bordet, för det är det som gör så att han numera avskyr hundutställningar. Hans veterinärminnen sitter liksom i bordet. Får han spruta hos veterinären på golvet är det lugnt. Det är bordet han hatar. Så jag skulle behövt köpa ett trimbord! 

Annars är det ruggigt, blåsigt kallt och eländigt. Drömde att jag fick min mens och grät. Tydligen skrek jag i sömnen enligt hjärtat häromnatten. Skrek aaaaah två gånger och snyftade. Maten var tydligen slut. Haha.. Är less på min bloglovin app också. Kan inte kommentera andras bloggar.... Även fast den uppdaterad för jämnan.........

Men hundarna mår gott och leker nu. Älskar att de finns och har så kul med varandra! Kan ibland inte sluta tänka på hur en bebis mellan de skulle se ut! Haha, fulsöta skulle jag tro. Men Eyvind ska bidra till lundehundsaveln då han är en trevlig, social och stabil hund. Skottfast, tuff och stabil. Lillan får vi se vad som händer. Men hon är en riktigt trevlig och gosig och tokig valp än så länge!


Julklappar fick de av Dina och familjen Harström. Uppskattat av båda vovvarna!