Jobbig vecka

Hallå! Nu är det Tisdag och vi packar ihop för att flytta till Klövsjö. Börjar jobba på måndag och det ska bli spännande. Ska stänga första dagen, så det blir ju spännande. 

Hade en omplaceringshund på prov också, det gick ju sådär. Jag vill ju pröva på fler hundsporter och har liksom ställt in mig på att Ejvind och jag inte kan komma långt i det, så det är en anledning till att jag tittat på andra hundraser. Men samtidigt, jag har ju inte prövat.... Jag är lite naiv ibland, men lär man sig något av det så är ju det bra.

Den hunden var väldigt krävande.. Gjorde utfall mot hundar och katter, var fruktansvärt otrevlig mot Ejvind. Han skällde dessutom hela tiden och boffade hela tiden, sen hade han fått gjort som han velat hela tiden, han hade också ett starkt resursförsvar, vaktade saker och oss, och högg mot mig en gång. Jag blev faktiskt rädd för honom. Jag hade han bara från Torsdagen till Söndagen. Jag hade inte haft tiden till att jobba med honom, han krävde alldeles för mycket jobb. Så han var inte så lättsam som omplacerarna uttryckte sig. Han luktade dessutom väldigt mycket hund och hårade otroligt mycket mer än lilleman. Njä.. Efter mötet med den hunden så inser jag vilken fin och snäll hund jag har. Ejvind vågade inte gå in i sovrummet när hunden var där, han gömde sig för hunden och vägrade gå upp i sängen om hunden var i sängen. Ejvind som alltid är så tuff, det var något som inte riktigt stämde med den hunden..

Andreas vill ju bara ha lundehundar så ja. Jag vill isåfall ha en valp. Har prövat 2 omplaceringar och det passade inte oss. Men tar vi en valp från Ejvinds framtida kullar så kan vi prägla valpen och dessutom älskar jag lundehundar, det är min ras.

Men jag upptäckte det, vad skönt det är att bara ha all fokus på lilleman. Jag ska ju börja jobba nu, men jag tänkte ev gå en spårkurs på Brunflos brukshundsklubb. Det är närmsta brukshundsklubben från Klövsjö.. 1 timme och 12 min tror jag det är. Segt att Bergs Kommun inte har någon Brukshundsklubb...

Jag tänkte också fixa lite agiltyhinder som jag ska ha på gårn hemma, har ett däck och slalompinnar, sen vill jag bygga ett A-hinder, vippbräda och balansbräda och lite hopphinder. Är jättepeppad på att gå en kurs i agility också. Jag är peppad nu! Men jag missade Rallymixtävlingen i Söndags och är superledsen för det... Var så himla peppad på att tävla, men vi var ju tvungen att bli av med den där hunden. Men men, nästa tävling är den 12 April, så klarar vi den banan har jag bara 1 tävling kvar att göra OM vi blir godkänd. Sen ska Rallymixinstruktören gå en utbildning i Startklass och det ser jag och lilleman emot GÖÖÖÖRMYCKET!!! Vi älskar rallymix, så synd bara att vi haft en dålig period. Vädret har inte heller varit dt bästa, men det börjar bli varmare.

Nu ser jag mest fram emot att flytta till Klövsjö och få pyssla lite hemma. Ska ju snickra hinder och packa upp! Kanske åka lite skidor på sjön och sen börja jobba...

Han är ju så förbaskat söt. Han tyckte om att sitta i den där lådan på sparken, mamma fick lyfta honom ur den när de var hemma igen.. 

Bra med skor ibland. 
#1 - - Nita:

Det är svårt med omplaceringar för man vet aldrig vad man får så länge man inte känt hunden länge och det är ändå svårt när man har en annan hund sen tidigare.
Jag tror att ni kan testa på andra sporter också, rallylydnad ligger nära rallymixen så det tror jag absolut att ni kan klara. Samt agility. Vi ska gå agilitykurs nu till våren. Står och väljer mellan två stycken olika men det lutar åt den här i Härnösand nu.

Brimer är inte den som kommer gå så värst långt i vissa sporter. Agility blir svårt men kul men lydnad klarar han nog inte. Vi ska kämpa oss genom LP 1 men sen får det vara nog. Nästa hund däremot kommer jag börja med en valpkurs med inriktning på lydnaden. Blir om lite drygt ett år. Ser fram emot det.

Hundarna får ju ut så mycket av att ha en annan hund att leka med, men då är det lättare att ta en valp. Så för Brimer blir det bra när han inte måste träna hela tiden utan kan få pauser då jag måste dela upp tiden framöver. Har planerat allt, hur jag ska lägga upp det med träning och promenader sen då jag går över till att jobba i förskola. :D

Svar: jo så är det ju. samma med Eyvind, men ska ändra inställningen lite grann. Vad kul, tror den i härnösand är bra. vi ska gå en spårkurs men finns inga agiltykurser här.. däremot ska vi träna massor och ev anmäla till tävlingar i västernorrland/jämtland i sommar. jo ddt tror jag med. mysigt med två vovvar!
Ingrid Marie Elisabeth Svensson

#2 - - Malin:

Behöver inte alls vara knepiga hundar för de är omplaceringar. Har själv en, men däremot behöver man kolla upp vem man tar hunden ifrån. Jag rekomenderar att man tar via hundstallet eller uppfödaren som tagit emot hunden innan :) ( såklart en seriös uppfödare)

Svar: så är det ju. jo jag har lärt mig att vara mer nogrann när jag kikar på omplaceringar. väldigt mycket man borde fråga som jag inte tänkte på innan. men Självklart är det inte "fel" på alla, men en del.
Ingrid Marie Elisabeth Svensson