Sommar?

Den syns inte till. Igår var det fint men det var ju inget som jag kunde direkt njuta av.

Hämtade nya medicinen igår, så nu har jag börjat med att gå in i klimakteriet. Mår lite bättre men det tar väl några dagar tills jag slutat blöda och produktionen slår av.

Har fruktansvärt ont i nacken och fingrarna idag. Har fått mitt tens och är riktigt nöjd över det! Bättre än värktabletter.

Idag åkte Åsa och jag iväg till Strömsunds rallytävling. Åh så bra det gick i bilen och han var så grym på uppvärmningen! Men inte på banan. På uppvärmningen hade han så fin kontakt, sket i andra hundar och inget nosande. 

Vi hade nummer 13 av 17 och sen när det var vår tur hade jag höga förhoppningar. Men rätt som det var på banan vart han en helt annan hund. Bara att bita ihop och diska. Gjorde jag på båda banorna. Andra banan gick bättre men en hund hade bajsat där innan och då vart det kört sen när vi kom till fläcken.. 

Men men. Vi hade jätteroligt och han var så duktig i bilen och lugn bland andra hundar så det gjorde mig nöjd! Har fått en idé om hur jag ska träna bort hans nosande på tävling. I rallymix kör vi på asfalt och där går det super! En helt annan femma på gräs.

Så jag ska träna in nosarbete som belöning. Han får verkligen inte lukta förrens jag säger varsågod, eftersom nosandet är den allra största belöningen för honom. Det ska vi träna på i sommar!

Har anmält till Strömsund i augusti och ska anmäla till Timrå också i augusti. Sedan blir det några i höst i Mattmar, Västra Medelpad och något mer ställe. Så nu har vi att träna på!

Ikväll ska jag bara dega och imorgon med. Ser fram emot vecka 25, för då ska jag sminktatuera ögonbryn och färga håret rosa. 

Gjorde ju en ansiktsbehandling hos kvinnan som jag ska fixade brynen hos och hon är så duktig! Gud så fin hyn har blivit. Man behöver faktiskt få skämma bort sig själv ibland.

Det ska jag göra med gotta nu!


Nya rallykopplet utan stryp.

#1 - - Zenitha Nordqvist:

Huvudsaken ni hade roligt! :D Vi funderar på att tävla igen först i höst. Massor med nytt som ska läras in nu..
Brimer har ett halsband som vi enbart använder då vi tränar och tävlar rallylydnad. Med det på får han inte nosa. Går hyfsat. När jag sedan byter till sele på han klistras nosen fast vid marken. ;)

Skönt att han funkar bra bland andra hundar OCH i bilen! :D Framsteg framsteg. :) Du gör ett bra jobb med honom!

Svar: känner så jag med! ja, vet inte hur det kommer gå att tävla i sommar. När man har värmekänsliga hundar blir man lite låst såhär på sommaren. Ja, verkligen! :D vi ska göra så också. Måste träna bort det där jäkla nosandet alltså! haha 😁 tack ska du ha💗
Ingrid Marie Elisabeth Svensson