Kallt

-20 ute nu. Får ont i luftrören och hundarna springer mot dörren så fort jag släpper ut dem. Eyvind har pruppat en gång idag och lillan... 1 gång. Sen har hon bara kissat inne.. Haha..

Fick hennes vinteroverall idag iaf! Nu väntar vi på fleeceoverallen. Men hon kunde vara ute längre med den.

Har köpt en startkit i nose work också mest till lilleman. Han är en riktigt bra spårhund så varför inte testa på lite sök? Han var riktigt grym iaf. Markerade genom att stanna kvar extra länge vid eukalyptus behållaren och jag gav extern belöning. Sen bad jag honom stanna i köket och gömde behållaren i vardagsrummet. Han hittade den alla gånger men lillan störde honom väldigt mycket. Skällde, hoppade och bet på honom så på slutet sökte han dåligt. Får stänga in henne med husse eller pappa nästa gång. Det ska vara ett doftprov i slutet av januari och det vore kul att pröva med lilleman. Kanske går det lättare att åka bil när vi har en rejäl ljudisolerad hundbur också, det är ljudet han blir så stressad av. Knäppa hund. Ingen av hundarna bryr sig om pangande, men billjud det är mardrömmen. 

Längtar också till nästa rallymixtävling. Synd bara att det är så få som gillar att tävla i det. Vi har ju bara en domare, men hon är grymt bra! I Maj blir det rallylydnadtävlingar i Ånge, lördag och söndag. Jag SKA tillsammans med lilleman få RLD N. Lillan är för liten för att tävla, men henne ställer jag nu i februari och säkert mer i sommar. Jag ska skita i norskt viltspår, pallar inte att fixa allt med att åka med hund till Norge. Men när lilleman och jag lyckas med rallylydnaden som vi kämpar så med, då vill jag att han ska få vila från tävlingar. Ev ställa ut honom i Svenstavik en gång om året och fokusera mest på att få honom att bli trygg på bordet. 

Lillan är oförstörd. Rally är det bästa jag vet, så det ska vi verkligen satsa stort på! Hon är inte lika störningskänslig som min lilleman och hon bryr sig mycket mindre om andra hundar. Han har ju varit besatt av att hälsa på andra hundar sen han var 3 månader. Har liksom tränat på olika sätt, men avstånd är det som fungerar bäst. Han är bara så. Lättstressad bland andra hundar. Han vill hälsa så mycket på allihopa att han vet inte vart han ska ta vägen. Det och bilåkandet är jobbigt med honom.

Men, vi ska få tag i rallyn. Sen kanske om lillan är väldigt duktig i rally och träning bland hundar och folk, satsar vi på vanlig lydnad. Det tycker jag verkar kul. Agility också kanske, men jag drar mig från att tävla. Räcker med hur jag mår efter en rallydag. Nåja, rally och lydnad och nose work och viltspår. Det är roligt att göra med hundarna!

Imorgon ska jag till stan och träna lillan med några hundträningskompisar. Ska bli jättekul! Sen ska vi äntligen köpa en godkänd bilbur. 

Min och Andreas nästsista onyttiga dag imorgon också. Sen på fredag, då är det slut på snusandet och sockret. 

Sailor moon mangan har äntligen kommit!