Måndagsångest

Jag har lite ångest idag. I helgen hälsade jag på mamma och Jonny och åt massor av gott. Hundarna älskar att vara där och leka med alla roliga katt och hundleksaker. 

Men varför jag har ångest är för att ibland känner jag att jag kan göra så mycket mer för hundarna. Eller ja, jag behöver inte direkt aktivera lillan. Hon leker med lilleman, kissar, bajsar, äter och sover. Att aktivera henne med massa träning skulle göra henne överstimulerad, hon får nog med aktivering i denna ålder. 

Men Eyvind. Vi har inte gått så mycket när det varit kallt. Ingen av oss gillar det eller mår särskilt bra av det. Idag tog vi en liten tur men fortfarande lite för kallt. Men jag har lagt mycket energi i nosework nu eftersom det är så grymt kul! Älskar att se han jobba. Han är som skapt för spår och sök och han är så himla lydig! Ber han sitta och vänta sen säger jag bara sök, så börjar han sniffa runt. Vet inte om jag ens lärt han det, han bara vet hur jag vill hur han ska göra! Han är helt fantastisk. Men ja, skulle kunna träna mer rally med honom men han och jag kan momenten stenhårt och vi behöver ha mer störning än bara lillan. Så ja.. Jag har ångest att jag gör för lite med hundarna. 

Just nu leker de för fullt. Eyvind orkar aldrig leka på dagarna, det är på kvällarna som han är busig. Han är en kvällshund! Lillan har grymt mycket energi men hon sover gott på kvällarna iaf.. Haha. Men jag ska fokusera mycket nosework med Eyvind för vi ska göra ett doftprov i vår och tävla i Maj i nosework. Sen rallylydnad i Maj. Ingen utställning, vet inte ens om jag är så sugen med lillan längre.. Men jag ska åka iväg i februari och Svenstavik i augusti. Sen får vi se om vi gör någon mer Inofficiell. Men jag har tappat totalsuget för Utställningar. Ska bli kul att träffa lite hundfolk iaf. 

Köpte ett trasselfritt koppel för några månader sedan. Prövade det idag och vart väldigt nöjd! Skönt handtag för mina händer och inget trassel! 😄 #1 - - Zenitha Nordqvist:

Känn inte så. Jag gör nästan inget med Brimer under vintern när det är så kallt. Eyvind får ju aktiveringen genom nosework. Sen tycker jag att det är nyttigt för hundarna att kunna varva ner och klara av en lite längre period utan aktiviteter. Vi kör massor med aktiviteter under sommarhalvåret istället. Sen aktiveras ju Eyvind av att härja med lillan. :)

Svar: åh men det är så lätt att man gör det. jag får nog tänka så som du skriver. vinterhalvåret vila och sommarhalvåret aktivitet. Ja nosework är riktigt bra nu under vintertid. 😄 ja, tur lillan river igång honom ;)
Ingrid Marie Elisabeth Svensson

#2 - - Malin:

Är det ett sånt där virvelkoppel?

Svar: Ja fast ett lite annorlundare, köpte denna på ebay! 😄
Ingrid Marie Elisabeth Svensson