Tomtitten

Tomtitten var mitt allra första husdjur. Han föddes sommaren 2001 och på hösten samma år var jag och två kompisar från barndomen, och hälsade på han och hans syskon. Det var en grå, en svart och två med samma teckning. Tomtitten hade rosa läppar och Kirre hans bror hade svarta. Tomtitten var hos Kirre när han var kattunge på lekdejt och senare bodde han hos oss när vi alla bodde i klövsjö. 

Sen flyttade han till Svenstavik när mamma och pappa skiljde sig. Där bodde han på stationsvägen i något år, senare fiskalsvägen några år. På slutet bodde han i Hovermo och trivdes bra. Han var en tokig och vild kattunge och mina småsyskon var inte alltid så snäll mot honom. Men jag lekte en dum lek med honom, då satte jag på en ryggsäck på honom och skrek kalle. Men det var det enda. 

Han var ändå väldigt go Tomtitten. Han var väldigt kelig och skulle alltid sova under täcket. Han gillade mest att vara inne. Han och Eyvind påminner om varandra lite grann som person. Ja, jag säger person. Jag lekte så mycket med Tomtitten när vi var utomhus. När jag lekte själv på ängarna och skogen var han alltid med. 

När man gick på promenad skulle han alltid med och skrek efter en. Han skulle alltid hålla koll på en. Min underbara katt. Han hade jätteont på slutet. Han härdade den stackars katten. Nu hoppas jag han har det bättre på andra sidan regnbågsbron. Min fina vän. Du vart 15 år gammal. Du somnade 09.30 den 8 Juli. 
Vila i frid Tomtitten. Kommer aldrig glömma dig.
Eyvinds och Mettes bebisar.