Cirkus

Igår kväll var jag på valpkurs. Vi gjorde en passivitetsövning med hundarna och lillan bara skällde och skällde på alla människor. Hon är så fruktansvärt osäker.. Inte alls som Eyvind. Han är tuff men reserverad. Lillan är osäker men mer tillgänglig. 

Men hon vart tryggare sen och hälsade lite på en del folk. På vägen hem i bilen mådde jag skräp. Sen spydde jag några gånger. Han inte stanna och tur var det Andreas körde.. 

Idag mår jag mest illa men har inte spytt ännu. Bara druckit en kopp kaffe och en Shake och druckit vatten, annars har jag ätit lite pannkaka till middag. Mår mest illa men är mycket bättre i magen också. Sprang på toan 5 gånger sammanlagt igår. Usch för att vara sjuk.

Idag ringde jag min handledare på försäkringskassan och fick besked. Får sjukpenning från december till februari nu i veckan och sen i slutet av mars får jag pengar på vanligt datum. Men i maj är det tydligen tveksamt om jag kommer få sjukpenning. Då har det gått 180 dagar och ska man fortsätta få sjukpenning, ska man ha sånt handikapp som gör så att man inte kan arbeta med något jobb alls på arbetsmarknaden. 

Min handledare bad mig ligga på arbetsgivaren för omplacering av jobb! Jag vill inte byta jobb. Och till vad? Ett kontorsjobb inom förskola, finns det? Skulle vara förskolechef men det vill jag inte. Skulle vara ständigt stressad.. Nu känns det så sjukt trist att ha pluggat 3.5 år, tagit lån och så kan jag inte jobba riktigt som förskollärare pga mina sjukdomar, inte nog med det, jag får heller ingen hjälp rent ekonomiskt för denna skitsituation. 

Jaja. Får försöka lösa detta. Ska försöka jobba på måndag och prata med chefen om allt detta. Men är ändå glad att jag får sjukpenning fram till Maj. Det var väldigt positivt i det hela! 

Nu ska jag fortsätta vila magen och se till att mitt födelsedagsbarn får en fin kväll. 💗 han ligger och sover just nu och ska få lite tårta av mig sen. Och nej, ingen hund jag skriver om, haha.. Det är Andreas! Mitt födelsedagsbarn. 💗

Älskar det nya tenntrådshalsbandet som jag köpt till Eyvind. Tuva har ju så mycket päls så det känns som lönlöst att köpa finhalsband till henne. Kanske ett silkeshalvstryp typ. Men kommande lundetös ska få ett likadant halsband som Eyvind fast ljusrosa. 💗 

#1 - - Lynn:

Hoppas du mår bättre snart.
Jag förstår inte varför inte regler och allt sånt ang sjukpenning ändras för det finns så många sjukdomar som gör att man inte kan jobba heltid och alla arbetsplatser har inte möjlighet att omplacera. Det är dessutom inte lätt att få jobb idag, särkilt inte om man är sjuk. Men det löser sig säkert :)
Ska du köpa en hund till? Inte nu väl? Blir själv väldigt sugen på lundehund när jag ser Eyvind :D

Svar: Ja, hoppas det också. nä eller hur, det är jättesvårt.. ja just det, det glömde jag skriva. men jag har beslutat att föda upp lundehund i framtiden! gick ut med det i norska lundehundgruppen på fb och nu har jättemånga hört av sig och vill sälja en tik till mig xD vill gärna ha tre hundar men vi ska ju fixa huset i sommar, så det kommer ta en tid innan en lundetös kommer in i familjen. Men en till lundetös vill jag ha! 😄
Ingrid Marie Elisabeth Svensson

#2 - - Lynn:

Nämnde om sjukpenningen för mamma som är sjukpensionär bl a pga fibro och hon sa att den bortre gränsen för sjukpenning är borttagen/ska tas bort. Så jag googlade (vad gjorde man utan Google? Haha) och såg att det började träda i kraft 1/2-16. Vet inte hur svårt sjuk du är enligt skalor osv men du kan ju läsa mer här :)
http://www.forsakringskassan.se/press/kommentarer_press/bortre_tidsgransen_i_sjukforsakringen

Svar: åh vad trist för henne :/ tusen tack för länken! ja eller hur, haha.. Ska kika på det där på en gång! märkligt att det inte gäller mig då.. Kanske gäller om jag jobbar heltid och blir sjukskriven igen.. äsch vad krångligt allt med fk är.. :(
Ingrid Marie Elisabeth Svensson

#3 - - Lynn:

Ja kolla upp det för har du rätt till sjukpenning även sen ska du ju ha det. Du har ju trots allt minskad arbetsförmåga och det är inget du precis har valt.
Nej men åååh vad kul att du ska föda upp såna. Då köper jag av dig sen haha :)

Svar: Ja precis. ja, känner att jag vill bidra till rasens överlevnad då de är utrotningshotade! självklart får du det 😄💗
Ingrid Marie Elisabeth Svensson