Uppfödarplaner

Nu spinner det planer i skallen! Funderar på att starta upp eget iom detta med fk. Men jag vet inte om jag kommer orka det. Sannolikt inte.

Men något jag gick ut med i norska lundehundgruppen på fb så vill jag föda upp lundehund i framtiden. Får se hur det blir med sjukskrivning och hur jag kommer må men oavsett skulle jag ALDRIG låta valparnas socialisering gå i stöpet pga mina sjukdomar, ALDRIG! Då får man se till att ha backup som kan hjälpa ifall de behöver träna på att åka bil, träffa folk osv.

Flera har hört av sig om jag vill köpa en tik redan nu till sommaren! Letar efter en tik som inte är så nära besläktad med Eyvind. Tänkte på en sådan kombination kanske 2 gånger och sedan en annan hane. Men grejen är den att huset ska renoveras i vår, sommar,.höst så jag kan nog inte skaffa en lundetös först i höst, vinter som tidigast. Skulle väl gå redan nu iofs MEN.. Lillan må bli helt rumsren först xD hah..

Sanningen är den att har man haft en hund går nästa hund som på dans. Hon lär sig av den vuxna hunden och man behöver liksom inte börja från scratch om ni förstår vad jag menar?

Dock är hon rädd för främmande hundar, särskilt de som är Större än henne. Men får hon lite tid går det bra. Men nu har det hänt Två gånger att lösa hundar sprungit mot henne. Sen är hon osäker på främmande folk som hälsar på oss. Men ger man henne tid går det bra. Hälsar vi på andra är hon hur tuff som helst. Men jag vet inte, alla hundar har ju sina små personligheter. Förut tänkte jag "jag kan inte skaffa en till hund först Eyvind slutat vara åkrädd" men.. Tuva är hur trygg som helst i bilar även i bur med honom. Så hon tog aldrig efter hans irrationella rädsla för att åka bil.

Vad jag menar är att det finns aldrig riktigt rätt tillfälle för att få barn eller en till hund, så länge man har pengar och tid fungerar det. Men en uppfödare det ska jag bli. På måndag ska jag ansöka om kennelnamn. *Skråmyren's* kommer jag söka på. Finns inget kennelnamn inom fci som har det namnet, så det blir nog min kennel det! Då blir vi två lundduppfödare i Jämtland. En i mellerst norra och en i sydvästra (typ). 

Det är mina framtidsplaner so far. Skråmyren's kennel. Lundehund och kanske shetland sheepdog beroende på hur lillans hälsa och mentalitet är. Vissa planerar giftermål men jag planerar hund, hah! Jo men vi har pratat om det med. Men det blir nog isf nästa år. Eller under detta vinterhalvår. Då har vi förhoppningsvis ett färdigt hus och två vovvar och en valpis. Sen efter något år en bulle i ugnen, vem vet? Men nu är det fokus på hundar och min hälsa i första hand!

Trevlig helg! 

Så otroligt gooooood!