Aktivitetsnivå?

Ny vecka nya tag! När vi går på promenader vid vägen har Tuva börjat vilja jaga bilar. Detta tränade vi på lite i helgen att hon skulle lära sig skvallra när hon ser en bil och inte vilja ruscha efter den när den farit förbi. Aldrig varit med om en hund som vill jaga bilar så lite ovan är jag. Måste liksom korta in kopplet vid bilmöten och vara beredd att ge henne belöning när hon lyssnar på sitt namn och på så sätt inte uppmärksammar bilen. 

Jag hoppas detta beror på tonårsperioden. Lilleman var ju jättejobbig när han var tonåring. Men jag är rädd att jag kanske inte tillgodoser aktivitetsnivån. När han var tonåring fick han nosa efter godis i olika utföranden och samma gör jag med henne. Hon får även slita sönder kartonger och bita och slita i råa köttiga ben. Sen släpper jag henne på ängen ibland där hon kan kuta av sig. Mer kan jag inte ge. Sen när jag mår bättre som idag, har vi gått långpromenad och ska ta en till ikväll. Men om detta inte räcker i framtiden? Hur gör jag då? Är lite oroad för det faktiskt. Tyvärr är jag så begränsad i mellan åt att jag kan inte ta hand om en hund med en annan aktivitetsnivå än mig. Lilleman och jag är i symbios och det är jag oändligt tacksam över. Han är väldigt sällan över eller understimulerad. Bara om han är närheten av löptik eller har åkt bil. Han mår så gott med det vi gör, oavsett hur mycket eller lite det blir. Så länge han får vara med mig är han nöjd. Och husse. Men mest mig! Hah 

Annars rullar allt på. Ska till läkaren imorgon, möte på HR-avdelningen på onsdag och arbetsförmedlingen på fredag. Får se om vi gör en såndär utredning om vilket typ av jobb jag klarar av på heltid. Fk kan även göra utredning om vilja hushållssysslor hemma som jag har svårt med. Men men. Får se hur allt reder ut sig. 

Nu har sommaren kommit och tävlingssäsongen är igång! Dock har vi fortfarande inte fixar ACn i bilen och då har jag ingen lust att fara med hundarna. Blir alldeles för varmt för dem. Vi väntar till hösten och tränar nu på sommaren! Dock är det miljöträningt som lilleman behöver och att träna på strunta i lukter. Lillan skulle dock behöva lära sig mer moment. 

Nu ska vi njuta av finvädret idag och hundarna verkar må bra än så länge! Lilleman ligger gärna i solen och slappar och blir det lite för varmt, då går han till skuggan. Lillan är det full rulle på hela tiden så henne tar jag in ibland.