Höst

Åh älskade höst! Älskar verkligen andra halvåret. Hösten, vintern älskar jul och halloween! Men sen efter nyår vill jag typ ha vår och sommar.. Eller iallafall sommar, hatar våren. Vårvintern här uppe är fin, med pimpling, skoter och skidor men sen när allt smälter suger det..

Var hos veterinären igår med Tuva och Solvi för vaccinering. Tuva ettårs och Solvi tremånaders. Var även dit för jag tycker Tuva börjat klia sig något enormt på senaste tiden. Veterinären misstänker att det troligtvis är allergi men vi ska göra behandling mot parasiter och rävskabb för att utesluta sånt. Usch.. Om hon är allergisk är det kroniskt. Känns tufft. Sen har jag tankar med att ge henne ett nytt hem. Jag klarar inte att ge det hon kräver. Men ja.. Det är verkligen ingen brådska och inget jag helst vill men jag vet inte vad jag ska göra annars?!..

Nu har jag ont när jag går släpper jag hundarna på täcktena hos oss. Vi har ju många täckter så det är ju bra! Täckt, det är väl äng på rikssvenska? 😄

Sen när jag får råd ska jag börja gå på någon diet och få en coach. Efter mina perioder i klimakteriet har jag ökat i vikt har jag kommit fram till och min inaktivitet. Väger 80 kg och är 176. Vägde 63 när jag träffade Andreas och för något år sedan vägde jag 67 sen har jag bara ökat och ökat i vikt. Men har mycket bristningar på bysten och höft/lår så där har det satt sig mest. Magen är fetare men har konstigt nog inga bristningar där..måste vara för att den är töjbar.

Annars är jag tjänstledig och stämplar och söker jobb. Så jag hoppas att den stressen släpper. Nu är det mest stress för vikt och Tuva.

Imomhusaktivering händer mest här hemma. Har mitt lilla träningsrum (som även Solvi använder som toalett...) där jag tränar en hund i taget. Tuva är den hund som har svårt för att vänta på sin tur.. De andra fixar det bra. Eyvind kör jag nosework och placering i moment på rallylydnad och Solvi tränar jag kontakt med med sitt utställningskoppel, så hon ska tycka att det är kul! Tuva tränar jag olika tricks med men efter 2 minuter skäller hon bara även fast det är något hon kan, som sitt. Så jag har som inget sug att träna henne heller.

Tuvas 1års gotta.