Blogg Egenföretagare, Hund, Planer, Uppfödning, Ångest

Framtidsångest

 

Åh herregud. Jag har hamnat i en ond spiral just nu och vill ta mig ur den.

Försäkringskassan vill avslå min ansökan om sjukpenning för de tycker jag kan jobba heltid i ett annat yrke. Kanske i framtiden men just nu är mina sjukdomar utom kontroll. Har haft ont varje dag men hundarna är det enda som gör att jag orkar kliva upp. Utan de hade jag gått under. Och Andreas såklart, men han jobbar så mycket. Jag kommer bli utan pengar och har ju köpt en soffa för 8000. Men jag får låna av min sambo så jag har det bra. Han är bäst, han är verkligen bäst.

Men nästa vecka ska jag på ett samtal om hur det blir för mig framöver. Vilket jobb kräver inte fokus, koncentration och att man orkar prata med massa folk och ev röra på sig hur mycket som helst? Det enda jag klarar nu är en lugn promenad i icke terräng, alltså på en platt väg i ca 3 km. Sen släpper jag hundarna lös på vår inhägnade tomt och när fåren inte är här får hundarna kuta i deras hage. Ibland har Andreas gått en längre promenad med de, men Eyvind är nöjd. Han kräver inte så mycket, så länge vi kör lite nosework hemma är han tillfreds. Och gnaga på ben.

Men blir jag inte bättre, klarar jag inte att jobba. Hur ska jag försörja mig?! Jag vill öppna en internetbutik som säljer roliga selar som inte finns i Sverige och koppel, roliga leksaker osv. Kan jag överleva på min butik och föda upp lundehund och kanske Shetland Sheepdog? Jag vill ju egentligen bli egen företagare och ägna massa tid med hundarna. Tävla, utställning, lundehundträffar. Men jag klarar inte ett vanligt jobb. Jag vill inte vara rik, bara klara mig. Min dröm är att kunna ägna mig åt hund och alla som känner mig vet att jag vill sköta allt själv. Bestämma själv. Jag tror att ödet vill att jag ska starta eget. Kommer bli tufft i början, men jag ska banne mig göra det mitt hjärta vill. Jag ska ta tjänstledigt/ eller beroende vad läkare och fk och allt vad det är säger, så orkar jag inte med livet som förskollärare. Jag blev riktigt dålig den 7e terminen och låg mestadels i sängen och skev vår c-uppsats. Hade jag vetat idag hur ont jag skulle fått, hade jag aldrig pluggat.

Så, vad tror ni? Ska jag ge upp tryggheten och satsa på att starta en egen butik? Just nu äter jag så mycket smärtstillande att jag blir yr av att skriva detta inlägg. Bloggappen är skit och muppar så fort jag skriver. Men min butik ska innehålla annorlunda, komfortabla, snygga selar, miljö och kvalité ska vara i fokus, roliga och interaktiva leksaker, bara miljövänliga leksaker, aktiveringsgrejer m.m. Sånt som inte finns i Sverige ska finnas i min butik. Är bara så rädd att ingen kommer handla av mig och allt går under. Men jag ska kämpa, för jag har ju handlat så mycket grejer till mina hundar, så jag vet vilka produkter som är bra och vilka som är mindre bra. Sen älskar jag internet! Ska marknadsföra min butik så mycket jag bara kan! Sen ska jag försöka få till gratis frakt, för frakt suger! Haha. Ja, men vad tror ni? Ska jag satsa på att bli egen företagare? Min dröm är att få bestämma allt själv, i min egen takt och inte känna stress från andra människor. Dessa grejer bland annat kommer jag att ha i min butik! 😄 

 

 
 
#1 - - Lynn:

Det kommer säkert bli jobbigt med eget företag men är det det du vill tycker jag att du ska försöka :) det kanske inte går men då har du i alla fall gett det en chans. Men det kan ju också gå jättebra så klart! :D jag gör mer än gärna reklam för din butik om det blir så att du startar en. Särskilt om det finns någon sele som passar fluffängeln ;) haha

Svar: Ja, det blir tuff i början. Men jag vet inte annars vad jag skulle kunna överleva på? :o finns inga jobb på marknaden som jag klarar av, men att beställa och posta vidare beställningar via datorn skulle kunna gå. Ja haha hoppas det! Är ju många selar anpassat för mindre hundar som jag har tänkt ha som leverantör 😍😄 va kul 😄 😄 tack!!
Ingrid Svensson