Still

Tiden går så fort men ändå står den still. Jag har ju skrivit tidigare om hur det har känts med Tuva.. Att hon är jobbig med sitt skällande och att hon är så på Eyvind och att han aldrig får chansen att leka med oss för hon ska ha all uppmärksamhet. Nu börjar det bli bättre. Vet inte om hon har löpt eller ska snart göra det, men hon är liiiite lugnare och ger Eyvind liiiite mera space. I ladugården har vi tre rum vi kan använda oss av, så nu rejsar hundarna fram och tillbaka. De har jättekul. Vi har även en soffa nu (tack Andreas igen) som är jättemysig. Men mat blir inne i huset och toabesök.

Ska i vår gå en agilitykurs med Tuva för i höst blir det miljö och socialträning med Solvi.

Eyvind ska jag inte tävla så mycket mer med då han ogillar bilåkandet, det är bara oschysst att utsätta han för onödig stress. Dock är han så go på rallyn, så är det någon rallyhelg i vår igen så testar vi då.

Men rallymix, rallylydnad och nosarbete tycker jag är allra roligast när det gäller hund. Agility är kul men jobbigt för mig, men om jag är duktig på att lära Tuva fjärrdirrigering så kanske det kan bli kul också!

Haha okej..
Blir det denna tös? Sååå otroligt goooo iaf!
Vet att många lundefolk är mot detta men jag anser att det är nödvändigt att få in nya gener till lundehunden men även hos många andra raser, för deras överlevnad. Till slut kommer rasen till en återvändsgränd och genetisk variation behövs för att minska inavelsproblematiken. Eyvind ställde upp i projektet då han är friröntgad och ua på ögon och knän. Han får inte ha mer än 15 valpar enligt rekommendationer, vilket jag förstår helt och hållet, med tanke på att denna ras behöver variation. Men än så länge har han bara 3 valpar och vi får väl se hur många i denna kull det blir. Vet inte hur det kommer registreras men fler än 8 valpar tror jag inte att det blir. 4 parningar alla med häng. Ska bli spännande detta!
Hahaha jag döööör.. Älskar denna serie så ofantligt mycket!